In memorium

 ''MurtadeHollanda''

 

GEB:11 05 1998 -  04-07-2006

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen dinsdag 4juli 2006 hebben wij Murta moeten laten inslapen. 

Afgelopen zondag werd Murta ernstig ziek. Het begon met braken tot wel een keer of 6. ‘s avond wilde ze niet eten en kon niet meer op haar poten staan. We zijn toen naar de dienstdoende dierenarts geweest. Hij heeft haar medicijnen geinjecteren (voor de ziekte Addison wat ze al een jaar heeft) en iets voor de misselijkheid en de koorts gegeven. Hier leek ze in eerste instantie goed op te reageren.

Maar bij thuiskomst ging het na een half uur niet erg best. Ze begon te trappen met haar poten en zachtjes te janken. We zijn weer in de auto gestapt en zijn toen wederom naar de dierenarts gereden. Het werd nu zo erg dat ze een hele erge aanval kreeg en nu met harde oerkreten en janken. De dierenarts kon zo niets voor haar doen en we hebben daarom besloten om naar Utrecht te gaan. Deze reis was een VRESELIJK.

Ze jankte nu nog harder en kreeg meer toevallen. Op de hele reis ze hooguit 5 minuten stil geweest, maar wel veel hijgen. In Utrecht aangekomen is ze met spoed opgenomen en kreeg ze kalmeringspillen. 

We moesten haar  daar achterlaten en afwachten tot de volgende morgen. Op maandag hebben ze haar helemaal onderzocht. Maar alles leek erop dat het goed was. Alle vitale delen van haar werkte normaal.

De arts heeft toen de hele zondag nog eens met ons doorgenomen en op papier gezet. ’s Avonds kwamen ze tot de conclusie dat her iets in haar hersenen niet goed was. Maar dit kon ook nog van alles zijn.

Van infecties, hersentumor, hersenbloeding, tot een eventuele vergiftiging.  We moesten wederom weer wachten tot dinsdag, omdat het laboratorium was gesloten en er dus geen testen meer gedaan konden worden.

Dinsdagmiddag is er een hersenpunctie verricht, dit had vele risico’s. We hebben Murta dan ook nog even kunnen zien. Ze bleek dus al 2 dagen in coma te liggen, wat ons niet verteld was. 

Het onderzoek was positief, dit is dus eigenlijk negatief, want er was weer niets gevonden, dus ook geen ontstekingen. Nu bleef er niet veel meer over. Een hersentumor of hersenbloeding overleeft een hond niet. Het enige laatste middel was een zware ontstekingsremmer toe te passen. De kans op overleven was wel erg klein geworden. Onze eigendierenarts gaf haar hooguit nog maar 2% kans en dan was het nog maar afwachten hoe ze er uit zou komen. We hebben dan ook op een gegeven moment besloten om haar in te laten slapen. Dit wilde ik aan de arts mededelen, toen ik belde vertelde de dierenarts, dat Murta aan de betere hand was en dat ze probeerde op te staan en dat ze zachtjes aan het piepen was. Dit wilde wij eerst met eigen ogen zien. Bij aankomst bleek dat ze harder was gaan piepen tot janken aan toe, maar ze bewoog in eerste instantie niet.  Even later ging ze ook weer trapbewegingen maken en steeds harder janken. Ze keek je niet aan en we hadden totaal geen contact. We konden dit niet langer aanzien en met die gegevens dat haar overlevingskans zeer gering was hebben wij haar laten inslapen.   Murta is 8 jaar oud geworden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Perro de Pastor Mallorquin"

Betekent herdershond van Mallorca en is de officiële benaming van deze door ons in Nederland geïntroduceerde zwarte herdershond. Het is één van de zeldzaamste hondenrassen ter de wereld en komt sinds de 16e eeuw al voor in de geschiedenisboeken. "Ca de Bestiar" is de Catalaanse vertaling en betekent hond van de huisdieren. Sinds de jaren tachtig wordt dit ras officieel erkend door de F.C.I. en behoort tot groep 1 (herdershonden). Meer informatie over deze prachtige honden vindt u op de diverse onderdelen van deze website.
 

"Ca de Bestiar"
Algemene informatie over dit unieke ras zoals raskenmerken, karaktereigenschappen, herkomst, de Spaanse Ca de Bestiar Club en nog veel meer. Via de pagina nieuws wordt u snel geïnformeerd over de veranderingen op de website.
 
Murta's Web
Wilt u meer te weten komen over het waarom van onze keuze voor dit hondenras en over de vorderingen op show- en fokgebied van onze hond Murta, bezoek dan dit deel van de site.
 

Puppen Web
Puppendagboek, foto's, filmpjes en verhalen van nieuwe eigenaars. Kortom op dit deel van de site vindt u alles wat u weten wilt over Murta's puppen. Hier bieden wij u tevens de kans mee te doen aan onze wekelijkse zondagavond chatsessies.
 

Meer weten?
Heeft u nog meer vragen, interesse in een pup of wilt u informatie over onze kennel "de YOUSASMUR", dan kunt u ons natuurlijk altijd mailen.